2018. november 27., kedd

Tik-Tak - megállt az idő


A Tik-Tak eszpresszó a változatlanság szigete folyton változó világunkban. Megvan az eredeti neonfelirat, megtartották a jellegzetes neonórát is, ezek esténként kivilágítva hívogatják a vendégeket. 
Saját törzsközönség jár ide, akik általában jobboldali irányultságú politikai nézetekkel bírnak. Az idők folyamán téliesíthető kiülős terasszal bővült, aminek fedése sajnos kissé eltakarja a már említett órát. A terasz elnyúlik a Hollósy Simon utca elejére, tulajdonképpen körbeöleli a ház sarkát, jócskán megnövelve a hely alapterületét. Több lett a zöld növény, ami nagyon jót tett a hely hangulatának.

Kalota Béla felvételén még csak a puritán kirakat és az épp behúzott hullámos szélű napvédő ponyva látszik, de a graffitizés kezdeteit is megfigyelhetjük az üzlet két oldalán.
 A 2010-ben készült blogbejegyzés már említi a nagy teraszt, és ugyancsak nehezményezi, hogy a sátorfedéstől nem látható a hely nevét adó óra.
.A 2013-as bejegyzés megjegyzi, hogy visszakerült a neonfelirat, amelyet ezek szerint csak javítottak, valamint, hogy az ideiglenesnek látszó téli sátor állandósult, már lassan 20 éve változatlan.
Az iTTiVoTT adatbázis a helyre vonatkozó része a következő linken érhető el: Tik-Tak eszpresszó, amelynek pontos címe: 1126 Budapest, Böszörményi út 17/c.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése