2018. november 30., péntek

Csendes: már nem csendes

A Csendes étterem eredetileg "székely ételkülönlegességeiről" is nevezetes étterem és söröző volt. Hamar felfedezték az ELTE diákjai, a helyet Csendes-tanszéknek is nevezték: jó árak, finom ételek. Hangulatos hely volt, és nem nézték ki azt sem, aki csak egy sör mellett üldögélt hosszasan. Ma már nem így fest a hely, az árak sem pont az egyetemisták zsebéhez méretezettek. Sok asztal, hangos zene, sok turista, gyakori élő koncertek: már nem az a nyugis, beszélgetős hely. Viszont terjeszkedik, mára három külön üzletből álló cégcsoport lett.



Kalota Béla fotója:
2013-ban született blogbejegyzés szerint ez egy alternatív kocsma, kávézó, tulajdonképpen ez ma is igaz. A külsőben nemigen történt változás, ez látszik a fenti kollázson, bent pedig kissé eklektikus, bolhapiacról, lomtalanításból összeválogatottnak tűnő berendezés.
Suha Zsófia felvétele
 A 2018-as fotón is látszik a jelen: angol nyelvű feliratok, amelyek a turistákat hivatottak megszólítani. Bár némi reményre ad okot, hogy a romkocsma a kirakat üvegén mégis megemlékezik, ha csak pár sorban is,  nagy és neves elődjéről, a Fiume Kávéházról.
A hely pontos címe: 1053 Budapest, Ferenczy István utca 5..
Az iTTiVoTT adatbázisban is megnézhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése