2018. november 27., kedd

Csalogány eszpresszó - ahol megállt az idő


Aki nem ismeri a környéket, akár el is tévesztheti: két "Csalogány" nevű hely működik alig 400 méterre egymástól. Az egyik a Csalogány étterem, amely valóban a Csalogány utcában található, a másik pedig, amelyről most szó lesz, a Csalogány eszpresszó, amelynek postai címe ugyan Fő utca 64., de a Csalogány és a Fő utca sarkán helyezkedik el.

És hogy miért állt meg az idő? A kollázs képein jól látszik: közel 20 év alatt nem történt különösebben szembetűnő változás.



Kalota-kép  Kalota képe a kilencvenes képek végén készült. A helyet újrafotózták 2010-ben, ketten is: 2010-es kép, 2010-es képekkor nem is egy, hanem két blogbejegyzés is készült, igaz, a második csak néhány további képet tartalmaz. 2013-ban is készült fotó, 2013-as kép, itt is született blogbejegyzés.
És végül most, 2018-ban is készült új fotó, de nagy változás most sem látható. Bár az első két kép fekete-fehér, valószínű, hogy eredetileg is a zöld szín dominált a táblákon, amelyek átestek ugyan kisebb változásokon, de érdemben nem különböznek számottevően az előzőektől. A régebbi blogbejegyzésben említett kő virágtartó megvan, a műfüves kiülő placc, asztalokkal, székekkel viszont eltűnt, kiülni már csak a kényelmetlen fapadra lehet, ami mellett a kis asztal a hamutartóval azt jelzi, ez valószínűleg csak dohányzóhelyként funkcionál.
A Csalogány eszpresszó az iTTiVoTT oldalán:
Pontos címe: 1027, Budapest, Fő utca 64.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése