2023. december 5., kedd

A kettéosztott Kisposta

Az eredetileg Krisztina körút 12. szám alatt álló Kisposta Eszpresszó sok változáson esett át, 2000 körül bezárt és azóta töredezett is, kettévált az üzlethelyiség. Ma a Krisztina körút 2-4. szám alatt lévő épület aljában a presszó négy ablakából a sakron lévő egy különálló sushi-étterem ablaka lett. A mellette lévő három belív, egy darabig bank volt, ma pedig a BioHair franchise egyik helyszíne. A BioHair Szalon felirat alatt lévő középső ablak volt a Kisposta egykori bejárata.

A sarokról fotózott képen láthatjuk még a bank kék cégérét a falon, ami megegyezik az étterem ablakában látható kék elemekkel. A hajszalon már más, sajátos zöld stílust kapott, ezért a két helyiségről már nem fedezhető fel, hogy régen egybetartoztak. A mellette lévő, Csaba utca sushi-étterem felőli része 2021-ben átalakult sétálóutcává és gyalogos alagúttá.

A vimeo portálon találtunk egy videót, amely a Kisposta Eszpresszó bezárásának apropójából készült, benne sok emlékkel. A 2000-ben történő bezárás után pár héttel visszarendezték a helyet a kisfilm erejéig, és meghívtak pár visszajáró vendéget interjúvolni. Ez alapján a film alapján azonosítottuk a Kisposta Eszpresszó korábbi bejáratát.

A helyszín az iTTiVoTT oldalán:
http://inaplo.hu/ittivott/k456.html


Kalota Béla felvétele a kilencvenes évek végén:


A helyszín 2023-ban:
A hely szemből


A hely a sarokról


A Kisposta c. magyar rövidfilm képkockája (vimeo)

Link az adatbázishoz:
http://inaplo.hu/ittivott/k456.html 

Térképlink:
https://maps.app.goo.gl/kKBERFViSCGoov5C8

Pontos cím: 1122 Budapest, Krisztina körút 2-4.

Térkép:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése