2022. október 11., kedd

Az Andrássy út Fantomja


A Fantom étterem és söröző helye 2010 óta üresen, kiadatlanul állt. Maga az épület is nagyon rossz állapotban volt, egy faállványzat fedte a járdát, nehogy a lepotyogó burkolat sérüléseket okozzon. 2020-ban a faállványt felváltotta egy fémváz, amelyet az induló felújítási folyamatokhoz használtak. A külső munkálatok mára már befejeződtek, ám a belső munkálatok folytatódnak, így a ház még üresen áll a bolthelyiségekkel együtt.

A ház végső kinézetéről terveket is láthatunk a PestBuda oldalán. Ezeken látszik, hogy egy igen modern, luxuslakásos házzá alakul át. Az épületnek ugyanakkor nem csak a jövője, hanem a múltja is érdekes. A PestBuda cikkéből kiderül, hogy az épületben régen is rengeteg bolt helyezkedett el, például kaszinó, drogéria, de még autókereskedés is. A Fantom söröző előtt az alsó boltrész Budapest egy neves kávéházának, a Palermonak adott helyet, de a kávéház 1930-as bezárása után is rengeteg egyéb vendéglátói üzlet nyílt.

Mivel a Fantom helye a forgalmas Andrássy útra néz, ráadásul az Oktogon közlekedési csomópontjától látótávolságra helyezkedik el, igen nagy annak az esélye, hogy az épület átadása után az üzlethelyiség végre újra kiadásra kerül.


Kalota Béla felvétele a kilencvenes évek végén:



A hely 2022-ben:



Pontos cím:
Budapest VI. kerület 1061 Andrássy út 47.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése