2014. november 11., kedd

XI. Szabolcska Mihály utca 5.

Az El-Hordó-s Borkimérés nevű üzlet idén immár 32. éve várja az igényes borfogyasztókat 7 fajta finomabbnál-finomabb borával. A borok kiváló minőségéről nem csak a hely elégedett törzsvendégei tanúskodnak, ezt igazolja a falon látható rengeteg,  Soltvadkerti Hegyközség Városi Borversenyén szervett oklevél is . 
Az ide látogatók a következő borfajtákból válogathatnak ízlésüknek megfelelően: Olaszrizling, Cserszegi fűszeres, Rosé, Muskotály, Merlot, Kékfrankos és Hárslevelű. (Én személy szerint a Rosé mellett teszem le a voksomat.) 
Az üzletbe lépve kellemes borospince-illat fogad minket, mely nagyapám pincéjét idézi.  A hely óriási hordóknak ad helyet, a legkisebb 118, míg a legnagyobb 660 literes. A hordóknak nem csak a nagyságuk, de koruk is igen tiszteletre méltó, hiszen 32 éve szolgálják már az üzlet tulajdonosát. Erről árulkodik a hordókon lévő régi magyar címer és helyenként felfedezhető egy-egy évszám is, mint például 1983. 
A hely vásárlóközönsége igen változatos, hiszen a nyugdíjasokon kívül egyetemisták és főiskolások is előszeretettel vásárolnak itt folyékony hangulatfokozót az egyetemi bulikra. Örömmel konstatáltam, hogy vannak még fiatalok, akik nem érik be holmi tablettás borokkal, inkább a  minőséget preferálják.


A hely ma:

Tarr Zsófia fotója:

Kalota Béla képe:


A hely az iTTiVoTT oldalán.

iTTiVOTT 11. nagyobb térképen való megjelenítése

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése