2011. október 21., péntek

XVI. ker. Csömöri út 70.

A mai napig létezik a környéken (Rákosszentmihály) "Cigány Kocsmaként" elhíresült Sarok Söröző a forgalmas Csömöri út sarkán.

Az eredeti Kalota-féle fotó:




A hely ma:


iTTiVOTT 16. nagyobb térképen való megjelenítése

3 megjegyzés:

  1. Munkából hazafelé gyakran látogatta a kocsmát Nagyapám, 1-2 fröccs elfogyasztása okából, néha akár többet is. De egy asztalos mesternek ez kijárt, valamivel le kellett öblíteni a fűrészporos torkot. Mi gyerekek iskolából hazafelé meg egy adag pattogatott kukoricát fogyasztottunk, amit egy idős bácsi (háborus rokkant volt) készített a szembelévő eperfa alatt, hideg őszi napokon meg a sült gesztenyéje melegítette kezünk és gyomrunk. A sarokban még újságos bódé, kicsit távolabb tantuszos telefon volt. Nyáron a kocsmaablakon keresztűl fagyit mértek (50 filléres és egy forintos gombócokat) Itt volt még a 69-es villamos végállomása is. A kocsma egyuttal munkafelvevőként is üzemelt. Itt lehetett megtalálni az építkezéshez a kőmüveseket, ácsokat, lovaskocsival rendelkező fuvarosokat. Azt hiszem az irodai szolgáltatásért külön bérleti díjat nem számolt a kocsmáros. Nyáron jó időben az épület végén még egy söntés is müködött az udvarban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pattogatott kukoricás bácsi a nagyapám volt.Az újságos bódéra, a tantuszos telefonra és a fagyira még én is emlékszem, de a villamos szerintem a 70-es években már nem járt ott ( 1970. április 3-val megszűnt a villamos azon a szakaszon).

      Törlés